• Adviserend
  • Montage op locatie
  • Kwaliteit
  • Alles op maat
  • Snelle levering

De voordelen van wayfinding (inclusief 5 praktijkvoorbeelden)

Wayfinding – oftewel bewegwijzering – brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Wanneer dit goed uitgevoerd wordt. Of het nu gaat om een school, bedrijfsverzamelgebouw, winkel of een totaal andere ruimte. Het geeft mensen een soepele, stressvrije ervaring. En dat is wat je wilt, toch? We lichten de belangrijkste voordelen toe en laten een aantal praktijkvoorbeelden zien.

De voordelen van wayfinding

Die zijn eindeloos. De drie belangrijkste? Gemak, efficiëntie en tevredenheid.

  • Gemak: wayfinding is er om bezoekersstromen gemakkelijk van a naar B te krijgen op een zo efficiënte manier.
  • Efficiëntie: door een route duidelijk uit te stippelen, leidt je mensen gemakkelijk en snel naar hun bestemming. Je bespaart tijd én zorgt voor zo min mogelijk verwarring.
  • Tevredenheid: een goed ontworpen bewegwijzeringssysteem draagt bij aan de tevredenheid van mensen. Het vermindert stress en laat een positieve indruk achter.

Wayfinding in de praktijk

Scholen
Scholen bestaan uit verschillende lokalen, auditoria, sportfaciliteiten, gangen, verdiepingen en soms zelfs andere locaties. Wijs op een efficiënte manier de weg naar al die ruimtes. Zodat studenten en bezoekers zonder moeite de juiste locatie vinden.

Winkels
Hoe prettig is het als je moeiteloos door een winkel navigeert? Of een short cut kunt maken naar de kassa? Héél fijn. Begeleid klanten naar specifieke producten, kassa’s en uitgangen. Hiermee maximaliseer je de winkelervaring en voorkom je ronddwalen in de zoektocht naar een specifiek product.

Kantoren
Kantoren, vooral in grote bedrijfsgebouwen, profiteren van wayfinding om bezoekers en werknemers naar vergaderruimtes, kantoren en faciliteiten te leiden. Het minimaliseert tijdverspilling en bevordert een georganiseerde werkomgeving.

Musea
Musea met uitgebreide collecties en verschillende tentoonstellingsruimtes vertrouwen op wayfinding om bezoekers langs de meest interessante routes te leiden. Dit verbetert niet alleen de ervaring, maar zorgt er ook voor dat belangrijke tentoonstellingen niet over het hoofd worden gezien.

Bedrijventerreinen
Ook bedrijventerreinen hebben baat bij bewegwijzering om bezoekers en leveranciers naar specifieke locaties te leiden. Het vermindert verwarring en bevordert een gestroomlijnde interactie.

Meer weten over bewegwijzering

Navigeren zonder zorgen

Wil jij een omgeving creëren waar mensen met vertrouwen kunnen bewegen, wetende dat hun bestemming binnen handbereik is? Dan helpen wij je graag. We ontwerpen een wayfinding plan én realiseren het complete plaatje op locatie. Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Locatie
Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Telefoon
Bel ons direct
+31 412 690 365
E-mail
Mail ons direct
info@artiprint.nl