• Adviserend
  • Montage op locatie
  • Kwaliteit
  • Alles op maat
  • Snelle levering

Zonwerende folie voor jouw bedrijfspand? Dit moet je weten

In de warme zomermaanden kan de temperatuur in je bedrijfspand flink oplopen. Dit leidt tot ongemak en hogere energiekosten. De oplossing? Zonwerende folie! Hiermee realiseer je tot wel 30% warmtereductie. Wij zijn de expert op het gebied van zonwerende folie. Benieuwd naar de voordelen en onze werkwijze? Scroll even verder.

Wat is zonwerende raamfolie?

Zonwerende raamfolie is een dunne, transparante film die op ramen wordt aangebracht om de hoeveelheid zonlicht en warmte die een gebouw binnenkomt te verminderen. Deze folie is speciaal ontworpen om – een deel van – de zonnestralen te reflecteren en de doorgang van schadelijke UV-stralen te blokkeren. Dit zónder de helderheid van het raam te beïnvloeden. Zonwerende raamfolie helpt om de binnentemperatuur te reguleren en een prettig binnenklimaat te behouden.

De voordelen van zonwerende folie

  • Warmtewerend: zonwerende raamfolie weert tot wel 81% van de zonnewarmte. Dit zorgt voor een fijn, koel binnenklimaat.
  • Energiebesparend: het koelen van een (kantoor)ruimte kost tot vier keer meer dan het verwarmen ervan. Dankzij de reflecterende eigenschappen van zonwerende folie, hoef je veel minder vaak de airco te gebruiken. Dit leidt tot een verlaging van de CO2 uitstoot en een energiebesparing.
  • Kostenbesparend: minder energieverbruik is niet alleen milieuvriendelijk, je bespaart ook op je energierekening. Dus ook voor de portemonnee een fijne bijkomstigheid.
  • Minimale investering: zonwerende raamfolie is een kosteneffectieve oplossing. Zeker als je het vergelijkt met het vervangen van beglazing. Ook prettig: we brengen de folie aan zonder de bedrijfsvoering te onderbreken.
  • Minder UV straling: onze zonwerende raamfolie blokkeert maar liefst 99,9% van de schadelijke UV-straling. Dit vermindert de kans op huidaandoeningen en vertraagt het verkleuren van het interieur. Ideaal voor etalages, kantoren en showrooms.
  • Meer comfort: dankzij zonwerende folie is het gebruik van een airco – die vaak als onprettig wordt ervaren en verkoudheid kan veroorzaken – niet meer zo vaak nodig. Daarnaast vermindert het fel licht en schittering op computerschermen.

Zonwerende raamfolie: installatie, kleurtinten en lichtdoorlaatbaarheid

Bij het installeren van zonwerende raamfolie gaan we altijd zorgvuldig en professioneel te werk om de beste resultaten te garanderen.

Thermische breuk voorkomen
Zonwerende raamfolie wordt altijd aan de buitenkant van het raam gemonteerd om een thermische breuk te voorkomen. Een thermische breuk ontstaat wanneer er een groot temperatuurverschil is tussen verschillende delen van het glas. Dat kan leiden tot barsten of scheuren. Daarom is het belangrijk om de juiste folie en installatiemethode te kiezen.

Type glas
Afhankelijk van het type glas dat je hebt – HR, HR++ of triple glas – adviseren we een specifieke foliesoort. Vervolgens kies jij kiezen welke kleur en lichtdoorlaatbaarheid jouw voorkeur heeft. De folies die wij aanbieden zijn beschikbaar in diversen tinten.

Gecertificeerd installer
Als gecertificeerde windowfilm installers beschikken wij over de expertise en precisie die nodig zijn voor een perfecte installatie. Hoewel het eenvoudig lijkt, vereist het aanbrengen van zonwerende raamfolie vakmanschap en nauwkeurigheid. Wil jij genieten van een koeler, comfortabeler en energie-efficiënter bedrijfspand? Neem dan gerust contact met ons op.

Aan de slag met raamfolie
Locatie
Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Telefoon
Bel ons direct
+31 412 690 365
E-mail
Mail ons direct
info@artiprint.nl